maandag 15 augustus 2011

Rom Molemaker



Rom Molemaker

Rom Molemaker schrijft vooral voor lezers rond de 9 jaar. Veel van zijn boeken gaan over pesten, vriendschap maar ook over verliefdheid. Zijn eerste boek voor jongeren kwam in 2002 uit: De eerste steen, een spannend verhaal over voetbalvandalisme. Hij kreeg er de debutantenprijs van de Jonge Jury voor!
 

Geboren:
31 oktober 1945 te Harderwijk
Opleiding:
Hij ging naar de kweekschool.
Werk:
Molenmaker stond van 1968 tot 1996 voor de klas. Sinds 1998 fulltime schrijver.
Thuis:
Hij is getrouwd en heeft twee zonen, die niet meer thuis wonen. Hij woont in Utrecht.
Eerste boek:
Olaf de Polaf (1998)
Bijzonderheden:
Hij is altijd bezig geweest met schrijven: liedjes, cabaret, verhalen voor school en musicals. In zijn boeken gebruikt hij vaak locaties die hij goed kent of waar hij ooit geweest is. Die vormen het toneel voor zijn verhalen.
Ooit gezegd:
‘Het was net of er een luikje openging en alle verhalen rolden eruit. En dat gebeurt nog steeds.’

Boeken van Rom Molemaker

Over het werk van Rom Molemaker
Rom Molemaker las vroeger altijd al graag en veel: de boeken van Anne de Vries, W.G. van de Hulst en K. Norel. Later werd hij onderwijzer en las hij de kinderen uit zijn klas met veel plezier voor. In die tijd ontstond zijn wens ooit zelf een verhaal voor kinderen te schrijven. Hij stond bijna dertig jaar voor de klas; drie maanden na zijn vertrek van school (in 1997) hoorde hij dat zijn eerste verhaal in een bundel kerstverhalen zou verschijnen. En daarna ging het snel: zijn eerste kinderboek kwam in 1998 uit, Olaf de Polaf.
Rom Molemaker schrijft voor verschillende leeftijden, maar vooral voor lezers rond de 9 jaar. Veel van zijn boeken gaan over pesten, vriendschap maar ook over verliefdheid. Zijn eerste boek voor jongeren kwam in 2002 uit. In De eerste steen vertelt hij over een jongen die betrokken raakt bij voetbalrellen. Totdat hij beseft waar hij mee bezig is, maar dat komt pas na een ongeluk. Het boek is bekroond met de debutantenprijs van de Jonge Jury.

Websites over Rom Molemaker

Meer informatie over Rom Molemaker op Laten lezen
 
*
 
*
Aanklikken voor een vergroting van de collage 
*

Geen opmerkingen: