donderdag 29 september 2011

Ron Tuinenburg

*
Ron Tuinenberg leest voor uit zijn boek 'Aliya, vlinder uit Paars', geïllustreerd door zijn partner Marianne de Boer. Is Zeist een schrijver- en illustratorduo rijker?
Ron Tuinenberg leest voor uit zijn boek
'Aliya, vlinder uit Paars',
geïllustreerd door zijn partner
Marianne de Boer. Is Zeist een
schrijver- en illustratorduo rijker?
ZEIST - Ron Tuinenberg uit Zeist heeft een voorleesboek geschreven: Aliya, vlinder uit Paars. Tuinenberg geeft les aan een school in Utrecht, op Openbare Basisschool Tuindorp. Hij geeft al 29 jaar lang kleuters les, in groep 1 en 2.
Zijn partner Marianne de Boer heeft de illustraties verzorgd. Zij werkt parttime bij een bank in Utrecht, als ondersteunend medewerker. De voorkant van het boek is ook van haar hand. Hun vriendin Letty Vlot heeft de lay-out verzorgd. Zij werkt bij een verzekeringsmaatschappij en heeft hiervoor bij een drukkerij gewerkt.
Het nieuwe voorleesboek is aan een honderdtal kleuters en ouders gepresenteerd. Nadat Ron Tuinenburg een aantal verhalen uit het boek had voorgelezen, waren de reacties lovend.
Marianne de Boer weet met ruim vijftig illustraties de tweeëndertig verhalen en gedichten prachtig aan te vullen. Een aantal verhalen gaan over alledaagse onderwerpen. Sinterklaas, verdriet om een vis, littekens en scheldwoorden zijn hier enkele voorbeelden van. Maar ook minder bespreekbare onderwerpen zoals het verhaal 'poppetje uit de muur' en een ontsnapte luis in de klas laten ouders niet meer los.
''Nadat ze in bed lagen, heb ik het in één ruk uitgelezen,'' was de meest gehoorde opmerking na de presentatie De verhalen in dit boek worden voor het merendeel gezien door de ogen van een kleuter. Ook al is Aliya fictief, zij en haar absoluut wel aanwezige zesentwintig collega kleuters en hun meester, beleven in deze oer Hollandse klas de meest uiteenlopende avonturen. Dit boek is in eigenbeheer uitgegeven en is daardoor nog niet in de boekhandel verkrijgbaar. Wil je meer weten, mail dan naar marrron@ziggo.nl Een exemplaar kost 15,00 euro.
Het boek: ISBN 978-90-814309-1-3 Nur-code 270
Titel: Aliya, vlinder uit Paars ©2009
Tekst: Ron Tuinenburg
Illustraties: Marianne de Boer
Vormgeving: Letty Vlot
Drukkerij De Marne te Leens
Uitgeverij In eigen beheer © 2009

*




*

Geen opmerkingen: