maandag 19 september 2011

Sanne de Bakker

Sanne de Bakker

Sanne de Bakker wilde eerst actrice worden. Ze was een tijd fotomodel. Ze deed lang aan ballet en speelt heel goed piano. Maar haar allergrootste passie is kinderboeken schrijven. Gelukkig komen we die andere passies wel in haar boeken tegen, bijvoorbeeld in de serie Theateracademie.nl en in de boeken over de jeugd van Mozart.
 

Geboren:
4 mei 1972 te Nieuwkoop
Opleiding:
Deed een jaar een theateropleiding en volgde daarna de Schrijversvakschool in Amsterdam.
Werk:
Werkte enige tijd als model en als actrice, nu is ze fulltime schrijfster.
Thuis:
Ze woont in Amsterdam met haar vriend, dochter, zoon en twee katten Willem en Freek.
Eerste boek:
Bang voor meester Tark? (2003)
Ooit gezegd:
´Eigenlijk wilde ik liever schrijfster worden, maar ik dacht dat je zoiets pas ging doen als je oud was en je de rust had ervoor te gaan zitten.´

Boeken van Sanne de Bakker

Over het werk van Sanne de Bakker
Sanne de Bakkers eindopdracht voor de Schrijversvakschool was meteen haar debuut, Bang voor meester Tark?! verscheen in 2003. Ze werd bij een groter publiek bekend met haar tweede boek, De kleine Mozart op wereldreis (2004). Hierin combineert De Bakker haar liefde voor (klassieke) muziek met schrijven. Het boek gaat over de reis die de 7-jarige Mozart met zijn ouders en zusje maakt, om overal in Europa viool te spelen. Bij het boek zit een cd, met uiteraard muziek van Mozart erop. In 2006 verscheen er een vervolg, De jonge Mozart en het complot in Wenen. In dit boek gaat Mozart, dan elf, naar Wenen om er op uitnodiging van de keizer zijn eerste opera te componeren.
De Bakker maakte daarna twee succesvolle prentenboeken samen met Noƫlle Smit, De Wedstrijd (2007) en Diner voor twee (2009).
Na de middelbare school begon Sanne de Bakker aan een theateropleiding. Ze heeft hier vast inspiratie opgedaan voor de serie Theateracademie.nl. Daantje wil beroemd worden als actrice, en meldt zich aan op de Theateracademie. Ze ontdekt al snel dat ze het niet cadeau krijgt. De audities zijn enorm spannend, en als ze eenmaal aan de academie begint slurpt het al haar tijd op waardoor ze haar vrienden niet meer ziet. Het vierde deel, Theateracademie.nl: over een filmauditie, dromen en bedrog & zo (2010), gekozen is als kerntitel voor de Nederlandse Kinderjury.

Websites over Sanne de Bakker

Meer informatie over Sanne de Bakker op Laten lezen
 
*
 
*

Geen opmerkingen: