donderdag 22 september 2011

Tamara Bos


Foto van Tamara Bos

Tamara Bos

Tamara Bos (1967) schrijft filmscripts en kinderboeken.
Voor Leopold schreef Tamara Het paard van Sinterklaas en Waar is het paard van Sinterklaas?, maar het kan ook zijn dat je haar al kende van de drie bundels Boboverhalen Kowboy Kuuk, Beebie Totje en De neef van tante Eef. Rosa Pardon en haar speurvarken werd uitgegeven bij uitgeverij Klaproos, waarvoor ze ook twee prentenboekverhalen schreef.
De parelprinses is het nieuwste prentenboekverhaal van Tamara, illustrator Annet Schaap maakte de tekeningen.
De film 'Het paard van Sinterklaas', van het gelijknamige boek, won een Gouden Kalf voor Beste Scenario en werd tevens bekroond met de Moviesquad junior. Het boek Waar is het paard van Sinterklaas, de opvolger van Het paard van Sinterklaas, is ook verfilmd en was in 2007 in de bioscoop te zien.

Tamara Bos staat bekend om haar warme, fantasierijke verhalen. Ze schrijft over herkenbare onderwerpen en altijd vanuit het perspectief van een kind.

Tamara Bos schreef onder andere de scenario's van Het paard van Sinterklaas en Waar is het paard van Sinterklaas? Onlangs schreef ze ook het script voor de film Dolfje Weerwolfje, naar de bekende boeken van Paul van Loon.

*





*

Geen opmerkingen: