zaterdag 3 december 2011

Corien Oranje - Supersem



Corien Oranje

Corien Oranje heeft een enorme drang om te schrijven, in acht jaar tijd schreef ze maar liefst 29 boeken. Ze schrijft van alles; prentenboeken, voorleesboeken, avi-leesboeken, voetbalboeken, paardenboeken, sinterklaasboeken, chicklit, reportages voor kranten, bijbeloverdenkingen, een musical, gedichten, en reclameteksten.
In 2007 en 2011 won ze Het Hoogste Woord, de prijs voor het beste christelijke kinderboek. De eerste keer met Storm in bad (Columbus) en de tweede keer met Tropisch complot (Columbus).

Geboren:
10 mei 1963 te Delft
Opleiding:
Ze studeerde eerst klassieke talen en later theologie.
Werk:
Ze gaf les op een theologische school in Irian Jaya (Indonesië) en werkte in Jakarta als vrijwilliger bij een schoolproject voor kansarme kinderen en als pastor in de gevangenis. Nu verdeelt ze haar tijd tussen het schrijven van kinderboeken en het bezoeken van scholen en bibliotheken.
Thuis:
Ze woonde jarenlang met haar man en vier zoons (waaronder een drieling!) in Indonesië, nu woont het gezin weer in Nederland.
Eerste boek:
De misdaadmonsters (2003)
Bijzonderheden:
Corien schrijft al vanaf haar vijfde jaar, nog voor ze zelf kon lezen begon ze al met het overschrijven van boeken.
Ooit gezegd:
´Toen ik begon met schrijven, had ik het gevoel dat ik heel veel moest inhalen; ik had een enorme power.´

Boeken van Corien Oranje

Over het werk van Corien Oranje
Haar debuut De misdaadmonsters is het eerste deel in de ‘Top secret’-serie. De verhalen gaan over een clubje vrienden die met elkaar een aantal misdaden oplossen. In 2004 verscheen Slaappoeder, over een drieling, die vooral veel met elkaar te stellen heeft. Speciaal voor de voor de Christelijke Kinderboekenmaand, georganiseerd door de Werkgroep Christelijke Kinderboeken, schreef ze in 2005 Supersem!, een prentenboek met illustraties van Willeke Brouwer over de kleine Sem, die van zijn broers nooit mee mag spelen. Een jaar later schreef ze, opnieuw ter gelegenheid van de Christelijke Kinderboekenweek, Marathon in de dierentuin. Sasha en haar drielingbroers Nick en Sam wonen in Jakarta. Zij maken mee hoe in de dierentuin de vogelgriep uitbreekt. In De dag van de golven (2006) vertelt ze over de tsunami, die in 2005 in Azië duizenden levens eiste. Het is het eerste deel van de serie ´World Wide Kidz´, een serie boeken over kinderen die in andere werelddelen wonen.

Bibliografie selectie
2010 Tropisch complot (Columbus)
2010 Mijn preek van de week boek (Benjamin)
2010 Het doorgezaagde zusje : vrolijke voorleesverhalen voor ridders en prinsessen (Columbus)
2010 De dropbom (Columbus)
2011 Yeaaah! Brugklaspower (Columbus)
2011 Man of the match (Columbus)

Bekroningen
2007 Het Hoogste Woord voor Storm in bad2011 Het Hoogste Woord voor Tropisch complot

Websites over Corien Oranje


*


Geen opmerkingen: