donderdag 8 december 2011

Hilde Schuurmans - Plotter wil een kerstcadeautje

Wie is Hilde Schuurmans?

Hilde SchuurmansHilde Schuurmans  is geboren op
13 maart 1973 in  Hamont (Limburg). 
Als kind hield ze al van tekenen, schilderen en kleine boekjes maken.

In 1996, vlak na haar studies  aan het St. Lucas te Antwerpen, ontwierp ze de tekst en illustraties voor het boek: “Plotter wil niet zwemmen”. Dit eerste boek werd uitgegeven door Uitgeverij Clavis te Hasselt.
Zo kreeg ze de smaak te pakken en maakte Hilde afgelopen 15 jaar verschillende prentenboeken. Hiervan zijn er een aantal vertaald voor o.a. Amerika, Australië, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Korea, Spanje, Zweden …. 
In voorgaande periode begon ze ook een 2de studie: Docerend theatermaker aan de Fontys academie voor Drama in Eindhoven. Ze  studeerde hier af in 2003.
Dit gaf haar veel inspiratie en mogelijkheden om te groeien als schrijfster en illustrator.  Ze is steeds meer op zoek naar hoe ze het tekenen, schrijven en theatermaken kan combineren. In de theatervoorstellingen ‘Tante Patent’, ‘Plotter is jarig’ en ‘Viktor Bil’ (Voor meer informatie over VIKTOR BIL >klik hier) kwam deze combinatie al op een kleurrijke en beeldende manier tot uiting.
Tijdens lezingen en workshops vertelt Hilde met veel plezier haar verhalen aan kinderen (aan verschillende doelgroepen) en ze laat hen op een speelse manier ervaren hoe haar boeken ontstaan.
Ook ontwerpt ze de laatste jaren steeds meer illustraties voor gelegenheidsdrukwerk (geboortekaartjes, kerstkaarten, …) , tekeningen voor spel – en kleurboeken, ontwerpen voor muurschilderingen en etalages enz. 

*


Geen opmerkingen: