woensdag 12 oktober 2011

Angelique Dekker

Angelique Dekker  

Angelique Dekker









Op 24 oktober 1968 wordt Angelique Dekker geboren in het Gelderse ‘kastelendorp’ Vorden.
Na de basisschool gaat ze naar het Baudartius College in Zutphen, waar ze in 1987 haar VWO-diploma haalt.
Leukste vak gedurende haar hele schooltijd is, hoe kan het bijna anders, Nederlands.
foto Marieke Damhuis    
Via Nijmegen en Arnhem komt Angelique terecht in de boekhandel op de Universiteit Twente. Gedurende deze tijd volgt ze de opleiding voor de boekhandel. Na een aantal jaren gaat ze de public relations verzorgen voor deze boekhandel.
Ze komt in aanraking met schrijvers, illustratoren en uitgeverijen.
Dit vindt ze zeer interessant, maar het duurt toch nog een tijdje voor ze zelf de overstap waagt naar het uitgeversleven.
  signeren
    foto Ivar Vicenzoni

In 2006 komen Angelique en een goede vriendin erachter dat er geen boeken op de markt zijn met leuke adressen waar je een high tea zou kunnen gebruiken. Zelf zijn ze nogal eens op de ‘koffie’ gekomen, wanneer bleek dat een locatie totaal niet snapte wat een high tea eigenlijk inhoudt. Het idee ontstaat om zelf een boek over high tea te maken.
Er wordt besloten het boek zelf uit te gaan brengen, Uitgeverij Maan is geboren.
Het boek High Tea in Noordoost Nederland wordt zo goed ontvangen dat er een jaar later een tweede deel volgt.
  presentatie boek Flups en Poppie
    foto Ivar Vicenzoni
     
schminken als Flups en Poppie  


Naast de high tea boeken is Angelique ook de auteur van Flups en Poppie. Verhalen over deze katjes vertelde ze aan haar twee kinderen die steeds meer wilden. Ze besloot een goede illustrator te zoeken, die ze vond in de persoon van Angelique Millonzi, en een boek uit te brengen over deze twee figuurtjes. Nu zijn de twee katjes een begrip bij vele kinderen.
foto Bas Hesselink    
Samen met Angelique Millonzi geeft ze ook workshops op scholen. Aan de hand van het boek Flups en Poppie wordt uitgelegd hoe een boek tot stand komt en er wordt samen met de kinderen een nieuw Flups en Poppie verhaal gemaakt.

Behalve dat ze het heerlijk vindt om zelf te schrijven haalt ze ook heel veel voldoening uit het vinden van goede manuscripten en het uitgeven ervan.
“Het hele uitgeeftraject is geweldig boeiend en steeds weer een uitdaging!”


*




*

Geen opmerkingen: