woensdag 12 oktober 2011

Mark Janssen



*

Mark Janssen werd geboren in Eijsden (Limburg) op 24 juli 1974. Na de middelbare school ging Mark naar de kunstacademie. Aanvankelijk was hij geïnteresseerd in het ontwerpen op de computer, maar hij kwam uiteindelijk toch uit bij, zoals hij het zelf uitdrukt, ‘mooie dingen maken met tekenen en schilderen’. In 1997 studeerde hij af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht, richting Illustratie, waar hij onder andere les kreeg van Willemien Min. Hij en Suzanne Diederen, die later zijn vrouw werd, waren de enige twee illustratoren die dat jaar afstudeerden.
Mark maakt zowel illustraties voor kinderen als voor volwassenen. Voor volwassenen vooral in kranten en tijdschriften, voor kinderen in jeugdtijdschriften en educatieve uitgaven, maar het meest in boeken.
Vanaf zijn afstuderen weten opdrachtgevers uit binnen- en buitenland hem te vinden en is hij fulltime illustrator. Mark bekijkt per opdracht of hij de illustraties zal maken met penseel en verf of digitaal. Vaak verdienen de mooiste verhalen ook de mooiste tekentechniek, vindt hij: ouderwets tekenen en schilderen.

*





*

Geen opmerkingen: