maandag 17 oktober 2011

Patricia De Landtsheer*
   
Patricia De Landtsheer (°1952 te Dendermonde) is sinds 1979 auteur van poëzie en romans voor volwassenen. In 1993 verscheen haar eerste jeugdboek ‘Nog even naar Jan’ bij uitgeverij Clavis Hasselt. Sindsdien is zij full-time kinder- en jeugdboekenschrijfster en werkt voor verschillende uitgeverijen. In haar boeken behandelt zij meerdere thema’s, zoals drugs en drugsverslaving, de holocaust, Wereldoorlog II, heksenvervolging. Vriendschap en verdraagzaamheid staan altijd centraal. De tijd die haar rest vult zij op met het schrijven van toneel en poëzie. Jaarlijks geeft zij tientallen lezingen in scholen, culturele centra, bibliotheken zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen. Sinds 1998 is zij tweejaarlijks de coördinator van ‘Vlassenbroek Poëziedorp – Poëziezomer’ en sinds 2000 jaarlijks van ‘Gedichtendag-Symbiose-Dendermonde’ waaraan een wedstrijd is verbonden.  Zij was docente ‘literaire creatie’ en leidde een eigen schrijfgroep. Zij geeft workshops poëzie en literatuur voor volwassenen, jongeren (secundair) en kinderen (basisonderwijs 3° graad).
Enkele titels: Ploefreeks, Heikje-heksreeks, Egel Snuit, De grote oorlog van Martinus, De heksen van het Blaasveld, Het heksenveld, Ze zeggen dat ik stink, Bewaar altijd een stukje brood, Aan het einde van de tunnel, Mimi, De wereld van het wonder (samen met Melissa Leboeuf, haar dochter), Theaterboek ‘Licht uit Spots aan’, Het andere uur, Gekke Mon, e.a. Bij Berghmans uitgevers te Antwerpen verscheen in 2008 haar poëziedebuut onder de titel ‘De zoete zucht der dingen’. Nieuw 2009: De magische nacht van Juffrouw V (jeugdboek voor 10 e.o. bij C. de Vries-Brouwers en Genummerd voor het leven, de laatste getuigen van de kampen anno 40-45 (15+ en volwassenen bij Davidsfonds/literair/historisch)
Zij werkte ook mee aan de bloemlezing ‘Een gebloemde lezing’, ‘Vreemd’, Licht in alle staten’ respectievelijk bij Schrijversplaza en Concept, waarin gedichten van haar hand werden opgenomen.
Zij werd meermaals bekroond door de Kinderjury, de prijs van de stad Beringen (voor het boek ‘De grote oorlog van Martinus), de prijs van de Koninklijke Vereniging van Limburgse dichters (poëzie) met het gedicht ‘Dementie’.
Zij recenseerde voor Vlabin.
Coördinaten: landtsheer@yucom.be of landtsheer@yahoo.com 
Adres: Spoorwegstraat 69 te St Gillis Dendermonde (9200)

*

*

Geen opmerkingen: