zaterdag 22 oktober 2011

Gea van Beuningen

*

*
BENEDEN- LEEUWEN - Zeer regelmatig leest Gea van Beuningen uit Beneden-Leeuwen boeken voor aan de kleuters van basisschool De Wijzer. Afgelopen week was dat wel een heel bijzonder verhaal. Haar eigen kinderboek: De mama's van Sterre.
Er zijn volgens Van Beuningen wel boeken die over homo- of biseksualiteit gaan, maar dan worden vaak dieren op elkaar verliefd. Bij De mama's van Sterre gaat het over mensen. "Iedereen is anders. De één is dik, de ander dun en weer een ander heeft een bril. En sommige kinderen hebben toevallig geen mama en papa, maar twee vaders", zegt Van Beuningen.
"In mijn boek leg ik op een speelse manier uit dat het helemaal niet raar is om anders te zijn. Iedereen is op zijn eigen manier bijzonder."
Vorige week mocht Van Beuningen in België in aanwezigheid van Vlaams minister Pascal Smet van Gelijke Kansen het eerste exemplaar van haar boek in ontvangst nemen. Maar voordat het zo ver was, had ze al 22 boeken verkocht aan haar vrienden en familieleden. Ook basisscholen en een verloskundigepraktjk uit het Land van Maas Waal schaften De mama's van Sterre aan.


*





*

Geen opmerkingen: