donderdag 6 oktober 2011

Peter Bresser


*

Deel opbrengst kinderboek “Hallo, wie ben jij? Ik ben Pjotr” naar SOS Kinderdorpen Vanaf 6 juni is het kinderboek “Hallo, wie ben jij? Ik ben Pjotr” verkrijgbaar. Het boek gaat over de wereld van de vrolijke, slimme en dappere Pjotr. Hij maakt in een korte tijd veel ingewikkelde dingen mee. Zoals de scheiding van zijn ouders en verhuizen naar een andere stad. Dan vertelt zijn moeder Pjotr dat hij geadopteerd is. Voor auteur Peter Bresser een herkenbaar verhaal. Hij heeft zijn eigen jeugdervaringen in het boek verwerkt. Bresser brengt ingewikkelde situaties waar kinderen mee te maken hebben op een luchtige manier in beeld. Hij hoopt daarmee kinderen die in moeilijke situaties terecht komen een hart onder de riem te steken. Van elk verkocht boek gaat € 0.75 naar SOS Kinderdorpen. Het boek is te bestellen via www.pjotr.tv.
Verhaal
Pjotr moet verhuizen naar een andere stad, omdat zijn ouders gaan scheiden. Hij raakt zijn geliefde huis en zijn vriendjes kwijt. Ook moet hij naar een nieuwe school met nieuwe kinderen. Allemaal veranderingen waar hij moeilijk aan kan wennen. In die hectiek vertelt zijn moeder dat hij uit een andere buik komt dan Broer en Zus. Dan staat Pjotr’s wereld op zijn kop. Hij vindt het heel ingewikkeld dat hij geadopteerd is. Gelukkig ontmoet hij Buurman, die hem een luisterend oor biedt waardoor Pjotr meer zelfvertrouwen krijgt.
Interactie
Het boek brengt ingewikkelde situaties waar kinderen direct of indirect mee te maken hebben op een luchtige manier in beeld. Door de speelse en kleurrijke illustraties van Neeltje Vervoort kunnen kinderen zich makkelijker herkennen in de belevenissen van Pjotr. “Hallo, wie ben jij?, Ik ben Pjotr” is gericht op interactie met kinderen van 7 tot 11 jaar. Zo stelt de praatgrage Pjotr veel vragen: Ben jij ook wel eens verhuisd naar een andere stad? Wanneer voel jij je het meeste thuis? Heb je een vriendje waar je op kunt rekenen? Daarnaast kunnen kinderen Pjotr nog beter leren kennen door zijn website www.pjotr.tv te bezoeken.
SOS Kinderdorpen
Peter Bresser weet uit ervaring hoe het is om in een ander gezin op te groeien en gunt alle kinderen over de hele wereld een warm en veilig thuis. De schrijver wil andere kinderen helpen door te laten zien wat hij heeft meegemaakt. Dat is de reden waarom SOS Kinderdorpen en Pjotr elkaar hebben gevonden. Allebei vinden zij dat elk kind een veilig en liefdevol thuis verdient! SOS Kinderdorpen en Pjotr maken zich samen sterk voor kinderen. Daarom gaat € 0.75 van elk verkocht boek naar de internationale kinderhulporganisatie.

*




*

Geen opmerkingen: