woensdag 12 oktober 2011

Eva de Wilde



*

Jonas Boets werd geboren in 1981. Hij studeerde Germaanse Talen aan de universiteit van Antwerpen en voltooide ook de aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven. Hij heeft drie jaar Nederlandse les gegeven in het Sint-Ritacollege in Kontich aan de leerlingen van het derde en het vierde middelbaar. Nu werkt hij voor het productiehuis Eyeworks en bedenkt hij mee televisieprogramma's. In zijn vrije tijd voetbalt hij en draait hij hier en daar wat plaatjes.
                                       Eva  De Wilde

Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Jonas overstelpt met cultuur en literatuur. In de lagere school las hij bibliotheken leeg en in de opstellen op school werd duidelijk dat schrijven hem wel beviel. Toch moest die interesse even wachten, want in de middelbare school kwamen er allerhande dingen tussen. Zo was hij al sinds hij klein was, dol op voetbal en zoals elk klein voetballertje droomde hij ervan om profvoetballer te worden. Maar helaas kwamen op een bepaald moment ook alle geneugten van de jeugd aan de deur kloppen en was de keuze snel gemaakt!
Naar het voorbeeld van zijn moeder (onder de naam Eva De Wilde schreef zij vier boekjes voor eerste lezers) begon Jonas na te denken over een boekje voor beginnende lezers. Het onderwerp was snel gevonden. Hij durft zelf nogal eens kieskeurig te zijn wat eten betreft, dus liet hij zijn hoofdpersonage Piep de muis naar een land gaan waar je mag eten wat je wilt: het land van kaan. Kaan komt van het werkwoord kanen, een woord dat in Jonas’ jeugd wel eens gebruikt werd voor ‘eten’.
Vanaf dat moment had Jonas de schrijfmicrobe te pakken.
De eerste boeken van Jonas Boets waren bedoeld voor beginnende lezertjes; hij schreef drie boeken over Piep de muis. Zodra Piep in het land van kaan gepubliceerd was (2002), volgden nog twee piepen (Piep op de fiets (2003) en Piep en de dief (2004)).

*






*

Geen opmerkingen: