zaterdag 1 oktober 2011

Inge Misschaert



*

Inge Misschaert

Inge Misschaert is geboren in Brugge in 1974. Ze groeide op in Kortrijk, in een hechte familie met twee jongere broers. Op jonge leeftijd ontdekte ze de wondere wereld van de bibliotheek, net om de hoek.

Als kind maakte ze al boekjes, met een kaft van een oude schoenendoos. In het derde middelbaar schreef ze haar eerste boek, helemaal in de stijl van de avonturen van De Vijf van Enid Blyton, een schrijfster die ze toen verslond.

Inge studeerde Germaanse filologie (Nederlands en Duits) in Kortrijk en Leuven. Ze maakte haar eindverhandeling over jeugdauteur Johan Ballegeer.

Inge is gehuwd en heeft twee kinderen. Ze woont in Zele en geeft Nederlands in een middelbare school in Beveren-Waas.

Sinds enkele jaren werkt Inge parttime als leerkracht. De andere helft van haar tijd besteedt ze aan schrijven. Ze heeft al een achttal Vlaamse Filmpjes gepubliceerd. In 2007 en 2009 won Inge de John Flandersprijs voor het beste Vlaamse Filmpje. In 2007 verscheen haar eerste jeugdboek bij uitgeverij De Eenhoorn: Bioboy.

Ondertussen zagen nog negen boeken het publicatielicht. Drie ervan schreef ze samen met haar schrijfmaatje Inge Bergh, waaronder het leesgroeiboek Het grote Sinterklaasboek. Het prentenboek Balthazar, de eenzaamste ezel ooit stond op de longlist van de Gouden Uil Jeugdliteratuur 2010.

Weetjes

Inge is dol op thee, een gezellig huis, in een hoekje kruipen met een goed boek, elfen, heksen en feeën.
Ze houdt van het ochtendgloren, het zonlicht op de velden, koekjes bakken, paarden en bomen.
Haar grootste idool is haar oma, die vroeger in een klein peperkoeken huisje woonde. Ze zijn twee handen op één buik.
Inge houdt niet van spruitjes, oorlog, oneerlijke mensen en mensen die bomen omhakken.

*





*

Geen opmerkingen: