woensdag 2 november 2011

Brigitte Bosman

*
Bosman Brigitte
Brigitte Bosman werd op zondag 1 augustus 1965 geboren. Ze groeide op in een gezin waar heel veel mocht en heel veel kon. Er was een spookhuis op zolder en een bibliotheek met stripboeken. Ze kon in van alles haar grenzeloze fantasie kwijt.
Brigitte woont nu in Waddinxveen en is moeder van Evan en Alana. Ook wonen er veel dieren in en rond hun huis, zoals Bart de hond, Whiskey de cavia, Joep het konijn, een heleboel vissen en vier kippen.
Jarenlang werkte Brigitte met kinderen, daarna een poosje op de luchthaven van Rotterdam om vliegers te vertellen waar ze hun vliegtuig mochten parkeren. Het werken met kinderen bleef haar trekken en ze stapte weer in de kinderopvang. Maar nu vullen haar dagen zich met schrijven…
Als kind droomde Brigitte ervan om schrijfster te worden. Later raakte het schrijven in de vergetelheid. Tot ze een cursus ‘korte verhalen schrijven’ ging volgen en daarna een schrijfopleiding volgde in Amsterdam. Ze debuteerde bij Clavis met het leesboek: De liedmaker.
Minstens vijf dagen van de week zit Brigitte achter haar computer. Het schrijven is niet meer te stoppen. Dit jaar kwam haar vijfde boek uit: Met je billen in de brandnetels, een boek waar ze zelf geen genoeg van kan krijgen. En er volgen er zeker nog meer…

* 

Geen opmerkingen: