woensdag 30 november 2011

Yvon Jaspers

Yvon Jaspers schrijft kinderboek

Yvon Jaspers schrijft kinderboek 10 oktober 2011

AMSTERDAM (ENTERTAINMENT VAN NEDERLAND) - Voor het achtste jaar op rij verschijnt in de Sinterklaasperiode een unieke reeks Sinterklaasboeken van Douwe Egberts. Op verzoek van Nederlands meest geliefde koffiebrander, ontpoppen Yvon Jaspers, Ronald Giphart en Arjan Ederveen zich tot inspirerende kinderboekenschrijvers. De verhalen Dimitri en het geheim van het kleine doosje (Jaspers), Piet Verliefd (Giphart)  en Sinterklaasje bonne-bonne-bonnen (Ederveen) worden ondersteund met illustraties van Kristina Ruell,  Tom Schamp en Piet Paris. De Sinterklaasboeken van Douwe Egberts verschijnen dit jaar in verband met de enorme belangstelling in een extra hoge oplage van 750.000 stuks en zijn verkrijgbaar bij 420 C1000 supermarkten. Daarnaast is er in de boeken van dit jaar aandacht voor de oproep van Stichting Lezen & Schrijven: lees tenminste 15 minuten per dag (voor). FOTO: NIEUWS VAN NEDERLAND PHOTO/REINDER WEIDIJK.

*
"Nu moeten jullie kussen," zegt Aria netjes. Pilske doet haar ogen alvast dicht mmm....kussen.
De papegaai doet ook zijn ogen dicht. Hij hoopt dat hij ook een kusje krijgt. "Kussen!" roept Sluup. "Bleh, dat is vies!"



Recensie(s)

NBD|Biblion recensie
In dit oblong prentenboekje spelen drie kinderen, Sluup, zijn zus Aria en hun buurmeisje Pilske, een trouwerij. Pilske heeft Sluup op het oog maar die wil niet. Om uit de impasse te raken dossen de twee meiden zich uit met op zolder gevonden verkleedkleren en trouwen dan maar met elkaar. Dat kan gelukkig ook gewoon: twee 'vrouwen' die elkaar huwen. De handgeschreven tekst van het verhaal staat op een fond van kleurig aquarel. De tientallen spichtige, in middelbare meisjesscholierenstijl en aquarel uitgevoerde tekeningetjes, zijn in hun bedrieglijke eenvoud heel expressief. Het huwelijk is een geliefd spelthema in groepjes kinderen van 5-7 jaar waarop dit boek zich ook richt. De afloop van de bruiloft is onconventioneel waarmee deze leeftijdsgroep geen moeite heeft. Sluup en Aria zijn reeds bekend uit 'Nieuwe buren' en 'Knikkerpotje'*. De auteur figureert ook op de (kinder)televisie bij Klokhuis en heeft een eenvoudige website, www.sluupenaria.nl.

(Biblion recensie, Jos Weinberg)
*

Geen opmerkingen: