donderdag 10 november 2011

Lucrèce L'Ecluse

Lucrèce L'Ecluse

Gedurende een lange periode gaf Lucrèce L'Ecluse deeltijds les in het onderwijs en schreef de andere helft van haar tijd boeken voor kinderen. Nu staat ze niet meer voor de klas.

Veel van haar boeken richten zich tot eerste lezertjes of kinderen met leesproblemen. Ze doet haar uiterste best om de situaties zo grappig en zo begrijpbaar mogelijk voor te stellen.

Haar eerste boek verscheen in 1990 en ondertussen heeft ze al meer dan dertig boeken op haar naam staan. Lucrèce schrijft voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Heel wat van haar boeken werden genomineerd door Kinder-en jeugdjury's.

Lucrèce schrijft realistische verhalen, geïnspireerd door dingen die haar treffen in de werkelijkheid. Vaak schrijft ze over kinderen die haar pad (en haar hart) gekruist hebben. Haar boeken behandelen onderwerpen met een gevoelige noot, toch grappig en prikkelen de fantasie, zonder te overdrijven. Omdat ze geschreven zijn in een directe taal, spreken ze de kinderen erg aan.

Lucrèce houdt het hele jaar door lezingen, van De Panne tot Maaseik, van Alkmaar tot de taalgrens. Als rasechte verteller weet ze de kinderen erg te boeien.


*


*

Geen opmerkingen: