maandag 18 juli 2011

Ben Kuipers



Foto: Job Kuipers
Ben Kuipers

Ben Kuipers schrijft over de dingen die hij zelf meemaakt. Over zijn kinderen Job en Diede bijvoorbeeld. Nu zij groter zijn vindt hij het leuk om terug te lezen wat zij vroeger deden. De verhaaltjes zijn voorgelezen in het televisieprogramma Sesamstraat. In 2001 kreeg Ben Kuipers een Vlag en Wimpel voor Boos in de doos een boekje voor beginnende lezers. In 2004 ontving hij diezelfde prijs voor Het schrift van Dries.
 

Geboren:
13 juli 1944 te Oldenzaal
Opleiding:
Studeerde een paar jaren psychologie.
Werk:
Werkt als journalist en schrijft voor tijdschriften.
Thuis:
Woont in Nijmegen en heeft twee kinderen, Diede en Job.
Eerste boek:
Een zelfgemaakte zomer (1986)
Bijzonderheden:
Toen Ben Kuipers zijn kinderen uit Jip en Janneke voorlas, zei Diede dat zij ook graag in een boek wilde voorkomen. Diede kreeg haar zin. En zo werd haar vader schrijver!
Ooit gezegd:
´Wat ik prachtig vind, en wat ik in mijn boeken graag gebruik, is de andere manier waarop kinderen denken.´

Boeken van Ben Kuipers

Over het werk van Ben Kuipers
Vroeger las Ben Kuipers veel boeken: zijn buurman had een bibliotheek waaruit hij mocht lenen zoveel hij wilde. Als hij daar nu aan denkt verzucht hij: ´Dat waren nog eens tijden!´ Zijn eerste verhalen schreef hij voor zijn eigen kinderen. Ze werden uitgegeven in de bundels Job en Diede en Diede en Job. De inspiratie voor zijn verhalen haalt hij uit zijn directe omgeving of uit zijn jeugd. Zo hadden zijn ouders een winkel, net als de oma van Sijmen, de hoofdfiguur uit Een zelfgemaakte zomer.
Ben Kuipers werkt mee aan de kindertijdschriften (Okki, Taptoe en Donald Duck) en aan Margriet. Hij schrijft ook teksten voor Sesamstraat. De verhalen over Job en Diede zijn in dit televisieprogramma voorgelezen.

Websites over Ben Kuipers

Meer informatie over Ben Kuipers op Laten lezen.


*



*
Aanklikken voor de vergroting van de collage

*

Geen opmerkingen: