zondag 17 juli 2011

Brigitte Minne












Brigitte Minne

Brigitte Minne is geboren in Brugge in 1962 en studeerde Secretariaat - Talen en Nederlandse filologie. Brigitte schrijft zowel kartonboeken als prentenboeken, boeken voor eerste lezers en leesboeken voor 8- tot 14- jarigen. Ze houdt veel van afwisseling in haar beroep.

Eerder schreef ze vele scenario's voor het succesvolle De boomhut. Met haar kortfilms won ze al heel wat prijzen, zowel in binnen- als buitenland.

Daarnaast schrijft Brigitte voor verschillende kindertijdschriften en werkt ze wel eens mee aan een theater- of filmproductie. Tussen al het andere werk door is ze voortdurend bezig met het schrijven van kinder- en jeugdboeken. Ze werkte al aan meer dan tweehonderd boeken (zowel schrijven als vertalen).

Brigitte kaapte al verscheidene keren de prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen of Limburg weg, onder andere met Slaap lekker, Rosalie (2003). Ook in Nederland en Frankrijk zetten de Kinderjury's haar geregeld in de bloemetjes. Bovendien werd Roodgeelzwartwit (met Carll Cneut) in 2002 bekroond met de Prix Octogone, een erg toonaangevende en prestigieuze Franse prijs.

In 2003 schreef Brigitte het geschenkboek voor de Vlaamse Jeugdboekenweek: En toen kwam Linde, een leesboek voor 8-plussers, met illustraties van Carll Cneut. Meerdere vertalingen van haar werk verschenen al in het buitenland.

Vorig jaar vierde Brigitte haar 15-jarig auteurschap.

Brigitte is gek op ijsjes en maakt soms lange fietstochten voor een ijsje. Haar lievelingsdieren zijn Frieda het konijn en Babbe de hond. Haar lievelingsprogramma is Hocus Pocus.





Aanklikken voor een vergroting van de collage
























Geen opmerkingen: