dinsdag 19 juli 2011

Marlies Verhelst


Marlies Verhelst

Marlies Verhelst geeft Nederlands op een middelbare school. Nadat ze altijd schrijvers uitnodigde om bij haar op school te komen vertellen en voorlezen, wilde ze zelf ook graag schrijven. Ze won een schrijfwedstrijd, en in 2009 verscheen haar eerste boek.
 

Geboren:
21 augustus 1969 te Vlaardingen
Opleiding:
Ze studeerde Nederlands in Leiden.
Werk:
Lerares Nederlands op een middelbare school.
Thuis:
Marlies is getrouwd met Hans. Ze hebben een zoon en wonen in Spijkenisse.
Eerste boek:
Een foto in de sneeuw (2009)
Bijzonderheden:
Op de middelbare school waar Marlies Nederlands geeft, organiseert zij regelmatig schrijversbezoeken. Elke keer als een schrijver aan haar leerlingen vertelde over de boeken die hij of zij geschreven had, droomde Marlies ervan zelf ook schrijver te worden.

Over het werk van Marlies Verhelst
Sinds 1992 werkt Marlies als docente Nederlands op een middelbare school. In 2006 deed ze mee aan een verhalenwedstrijd in het tijdschrift Libelle, en won. Toen had ze de smaak van het schrijven te pakken.
In 2009 verscheen haar eerste boek, Een foto in de sneeuw. Het gaat over de tijd na de Tweede Wereldoorlog, en wat er toen allemaal veranderde in Nederland. Je leert er over Willem Drees, die toen minister-president van Nederland was. Het boek hoort bij de serie ´Terugblikken´ van uitgeverij Delubas. Daarna schreef Marlies twee samenleesboeken, Een held met een beer en Prutspiet. In 2010 verscheen Waarom ik niet? over Aletta Jacobs, de eerste Nederlandse vrouw die naar de universiteit ging.

Websites over Marlies Verhelst

Meer informatie over Marlies Verhelst op Laten lezen
 
*


*
Aanklikken voor een vergroting van de collage
*

Geen opmerkingen: