zondag 24 juli 2011

Monique van der Zanden



Monique van der Zanden

Monique van der Zanden publiceerde aanvankelijk haar boeken onder het pseudoniem Ibis. Vanaf zomer 2005 verschijnen haar boeken onder haar eigen naam.

Geboren:
18 juli 1961 te Den Bosch
Opleiding:
Na de middelbare school studeerde ze een jaar geschiedenis in Utrecht. Ze had daarna verschillende baantjes. Ze heeft één jaar in de sloppenwijken van Kisumu, Kenya, gewoond en gewerkt.
Werk:
Toen haar kinderen klein waren, is ze fulltime huismoeder geweest, met daarnaast allerlei vrijwilligerswerk op hun basisschool (vrijeschool) en in de milieubeweging. In 1999 is ze gaan schrijven
Thuis:
Ze is getrouwd en heeft drie zonen: Bart, Tim en Wouter.
Eerste boek:
Prins Echo (2000)
Bijzonderheden:
Schrijven is iets wat ze als kind al graag deed: ze publiceerde toen wekelijks op de kinderpagina van een plaatselijke krant.
Ooit gezegd:
´Ik ben diep van binnen altijd zelf kind gebleven. Ik ben dol op fantasie, griezelen en magie. Ik hou van de wereld van kinderboeken, droom er graag in weg.´

Boeken van Monique van der Zanden

Over het werk van Monique van der Zanden
Monique van der Zanden debuteerde in 2000 met Prins Echo, een sprookjesbundeltje in de serie Leesleeuw van Zwijsen. Het boek werd in datzelfde jaar genomineerd voor de Johan Diepstratenprijs. Ze koos voor het pseudoniem Ibis omdat ze sprookjes en fantasieverhalen voor jonge kinderen schreef en deze fantasievolle naam (ze kreeg de naam Ibis toen ze Kabouterleidster was bij Scouting) vond ze daar goed bij passen. Later richtte ze zich meer en meer op wat oudere jeugd (tot een jaar of 14), en daarvoor vond ze de naam minder geschikt.
Behalve ‘gewone’ kinderboeken (o.a. Ziza Zapheks, Het spook van Villa Poetskatoen, Beestenspel.nl en De nar van Andersland) schrijft zij ook voor de serie ´Ik ben niet bom´, een reeks die bedoeld is voor dyslectische kinderen, bijvoorbeeld Koerier van de Rover, De vuurwolf en De bloedsteen.

Websites over Monique van der Zanden

Meer informatie over Monique van der Zanden op Laten lezen
*
*
Aanklikken voor de vergroting van de collage

*

Geen opmerkingen: